Słoneczny koktajl brzoskwiniowy

Niesamowicie smaczny i pożywny koktajl brzoskwiniowy.
Doskonale sprawdzi się latem, zrobiony ze świeżych owoców, ale możemy również cieszyć się jego smakiem po za sezonem korzystając z brzoskwiń w puszce.



Składniki:

5 dużych brzoskwiń
500 ml kefiru
syrop z agawy 


Myję owoce, ostrym nożykiem nacinam skórkę dwa razy dookoła i usuwam ją.
Brzoskwinie przekrawam na pół i pozbawiam pestek.
Owoce umieszczam w misiem blendera i miksuję na mus, następnie dolewam kefir i dokładnie miksuję całość razem.
W razie potrzeby słodzę koktajl syropem z agawy, ozdabiam listkami mięty i podaję. 




Share on Google Plus

Autorka: Tysia Gotuje

Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku, Twitterze oraz Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w galerii Czytelników na Facebooku.
    Komentarze

4 comments: