Koktajl jagodowy

 Sezon na jagody w pełni, korzystam więc ile mogę i jem je prawie codziennie.
Są to jedne z nielicznych owoców, które teraz kiedy jestem na diecie matki karmiącej, biorąc pod uwagę dodatkowo uczulenie Synka mogę jeść bez żadnych ograniczeń. 

Koktajl jagodowy przygotowałam na bazie mleka kokosowego z dodatkiem kostek lodu, wspaniale orzeźwia w te upalne dni. 


Składniki:
na 2-3 porcje

1 szklanka jagód
1 szklanka jogurtu naturalnego
100 ml mleka roślinnego u mnie kokosowe
2 łyżeczki cukru trzcinowego
ewentualnie kostki lodu

Wszystkie składniki umieszczam w wysokim naczyniu i miksuję blenderem, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. 
Przed podaniem koktajl można przecedzić przez sitko, ja jednak tego nie robię ponieważ bardzo lubię wyczuwalne drobne kawałki owoców.




Share on Google Plus

Autorka: Tysia Gotuje

Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku, Twitterze oraz Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w galerii Czytelników na Facebooku.
    Komentarze

2 comments:

  1. Niestety w tym roku nie miałam jeszcze okazji spróbować jagód.
    Papilotki są z empiku, prawda? Polowałam na nie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Rzadko robię koktajle w domu, ale chyba zacznę, bo jagodowy bardzo miło mi się kojarzy, z dzieciństwem i jagodowym jogurtem przywiezionym z Niemiec (u nas takiego nie było) :)

    OdpowiedzUsuń