Dwuskładnikowa surówka, która zaskakuje smakiem. Prażony słonecznik świetnie komponuje się z marchewką, całość wystarczy delikatnie doprawiać do smaku i już mamy gotowy dodatek do dania głównego ;) Pozostałe przepisy na surówki znajdują się tutaj![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEieobJMECy1FIu-gmzT6AoVXYqDjhFgIhdp0JJ0kEX59AZR9OaYN_B1uLpFvr1sEMMLiA-HrXjSkjcg3SvPmJ5lpRogOJgjE3LvaErKStvDdY3Ww4aG_KiDtwXAcDbpNSqV7bX5HwzfNilm/s640/%252Cmfdgthj.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEieobJMECy1FIu-gmzT6AoVXYqDjhFgIhdp0JJ0kEX59AZR9OaYN_B1uLpFvr1sEMMLiA-HrXjSkjcg3SvPmJ5lpRogOJgjE3LvaErKStvDdY3Ww4aG_KiDtwXAcDbpNSqV7bX5HwzfNilm/s640/%252Cmfdgthj.jpg)
Składniki:
2 duże marchewki
1/2 szklanki ziaren słonecznika
pieprz, sól do smaku
1-2 łyżki majonezu/jogurtu naturalnego
Marchew obieram i ścieram na tarce o grubych oczkach, przekładam do miseczki.
Patelnię np. teflonową mocno rozgrzewam i przesypuję na nią ziarno słonecznika, zmniejszam maksymalnie grzanie i często mieszając prażę słonecznik na złocisto. Słonecznik dodaję wraz z przyprawami i majonezem do marchewki, całość dokładnie mieszam i od razu podaję.
0 comments:
Prześlij komentarz