Po świątecznych smakołykach przyszedł czas na zjedzenie czegoś lekkiego, kolorowego.
Przynajmniej do Sylwestra rezygnuję z ciast, ciasteczek, sałatek z majonezem i z mięsa.
Oprócz mojej ukochanej owsianki, idealnie sprawdzają się tego typu zestawienia.
Wydobyłam z lodówki zamrożone zapasy truskawek i...zajadam się!
Przy okazji pojawia się wspomnienie lata.
Składniki:
- 200 ml gęstego jogurtu naturalnego,
- szklanka mrożonych truskawek,
- 3 kiwi,
- garść pestek granatu,
- 2 biszkopty,
- 2 kostki gorzkiej czekolady,
- płatki migdałów,
Przygotowanie:
1) Rozmrażam truskawki, traktuję je blendrem na mus.
2) Obieram kiwi, w osobnym naczyniu za pomocą blendra również robię z nich mus.
3) W kielichu deserowym układam warstwy - na samym dnie jogurt naturalny, mus truskawkowy, mus z kiwi.
4) Całość posypuję owocem granatu oraz płatkami migdałów.
5) Dodaję ulubione dodatki - w moim przypadku biszkopty umoczone w musie i kostki deserowej czekolady.
0 comments:
Prześlij komentarz