Jajka faszerowane suszonymi pomidorami i fetą

Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami. Jeśli nie macie pomysłu, co podać, aby było ładnie, pysznie i chociaż troszkę inaczej niż na co dzień, to polecam ten przepis na jajka faszerowane. Jakiś czas temu przygotowałam dla Was również zestawienie jajka faszerowane na 10 sposobów. Koniecznie się z nim zapoznajcie, a na pewno znajdziecie jakieś inspiracje dla siebie. Na blogu zakładka ze świątecznymi przepisami przeżywa prawdziwe oblężenie. Wcale mnie to nie dziwi, przecież większość z Nas, woli zaplanować wielkanocne menu oraz zakupy z lekkim wyprzedzeniem. Logistyka domowej spiżarni w tym intensywnym, świątecznym okresie, nie jest łatwa, ale do opanowania. W trudniejszych sprawach warto skorzystać z pomocy xbsgroup.pl

Jeżeli tak jak ja lubicie suszone pomidory, dzisiejsza propozycja na pewno Wam posmakuje. Taki farsz przygotowany w połączeniu z serem feta jest bardzo smaczny. Sprawdzi się doskonale nie tylko do jajek ale również na kanapki.
Składniki:
na 4-6 porcje

8 jaj ugotowanych na twardo
50 g sera feta
10 suszonych pomidorów z zalewy
1 łyżka majonezu
pieprz, sól do smaku
do dekoracji: koperek, kiełki itp.

Jajka przekrój na połówki, za pomocą łyżeczki wyjmij żółtka i przełóż je do misy blendera. Kolejno dodaj pokruszony ser feta, osączone z zalewy suszone pomidory oraz majonez. Całość zmiksuj na jednolitą masę. Konsystencję pasty reguluj za pomocą majonezu, na koniec dopraw do smaku pieprzem oraz solą. Tak przygotowanym farszem napełnij wydrążone białka, udekoruj posiekaną zieleniną i podawaj. Jajka możesz również przygotować wcześniej i przechowywać w lodówce pod przykryciem do czasu podania.
Share on Google Plus

Autorka: Tysia Gotuje

Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku, Twitterze oraz Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w galerii Czytelników na Facebooku.
    Komentarze

0 comments:

Prześlij komentarz