Wielkanocna sałatka z białą kiełbasą i jajkiem

Przepis na sałatkę z białą kiełbasą, jajkiem oraz sosem majonezowo-chrzanowym. Sałatka bardzo prosta w wykonaniu, pięknie prezentuje się na stole. Możemy ją podać na większym półmisku lub przygotować w kilku małych salaterkach. Od kiedy pamiętam przepis ten zawsze znajdował się na etykiecie majonezu jednej z popularnych firm, znam go na pamięć od dawna jednak dopiero w tym roku zdecydowałam się zrobić sałatkę pierwszy raz.
Muszę przyznać, że bardzo fajnie smakuje no i przede wszystkim doskonale wpisuje się w Wielkanocną tematykę.
Więcej Świątecznych przepisów znajdziecie klikając > TU

Składniki:

200 g mixu sałat (roszponka, rukola itp.)
3 jaja ugotowane na twardo
2 sztuki białej kiełbasy
 1/2 pęczka szczypiorku
1 mała czerwona papryka
3 łyżki majonezu
1 łyżka chrzanu
1 łyżka jogurtu naturalnego
świeżo mielony pieprz
sól

Zaczynam od przygotowania sosu.
Majonez mieszam z chrzanem, jogurtem oraz przyprawami na gładki, aksamitny sos. 
(Najlepiej zrobić to małą rózgą)
 Sparzoną kiełbasę oraz jaja ugotowane na twardo kroję w plastry, paprykę kroję w kostkę, a szczypior drobno siekam.
Na półmisku układam mix sałat, następnie kiełbasę i paprykę. Na koniec układam jaja, sałatkę posypuję szczypiorem i już bezpośrednio przed podaniem polewam sosem.
Share on Google Plus

Autorka: Tysia Gotuje

Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku, Twitterze oraz Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w galerii Czytelników na Facebooku.
    Komentarze

0 comments:

Prześlij komentarz