Sałata rzymska z rzodkiewką - szybki dodatek do obiadu

Bardzo lubię wszelkiego rodzaju zieleninę, codziennie do posiłków które przyrządzamy w domu podaję różne sałaty czy świeże zioła.

 Dzisiejszy dodatek do obiadu powstał na szybkiego z tego co akurat znalazłam w dolnej szufladzie lodówki.
Teraz kiedy wciąż karmię synka staram się tego typu sałatki jeść jeszcze częściej niż dotychczas.


Składniki:

2 główki mini sałaty rzymskiej
1/2 pęczka rzodkiewki
pieprz, sól
kilka łyżek gęstego jogurtu naturalnego lub śmietany 12%


Liście sałaty myję, osuszam i rwę w dłoniach na mniejsze kawałki, rzodkiew kroję w plasterki.
Do jogurtu dodaję sól oraz pieprz.
Warzywa przekładam do salaterki, bezpośrednio przed podaniem polewam jogurtem naturalnym i dokładnie mieszam.

Share on Google Plus

Autorka: Justyna Ratajczak

Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku, Twitterze oraz Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w galerii Czytelników na Facebooku.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 komentarze:

  1. Czasem robię taką sałatę, tylko tę normalną, nie rzymską, ale ogólnie sałata ze śmietaną to moje ukochane danie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo ładnie podana, apetyczna i zdrowa sałatka :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ty wiesz co zdrowe. Lubię takie sałatki. Rzodkiewki dodaję do wielu sałatek, bo podnoszą smak potrawy. Dobrze, że teraz mamy duży wybór różnych sałat. Pysznie się zrobiło i zdrowo :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ależ kolorki, zjadłabym taką, zdrowo i pysznie :)

    OdpowiedzUsuń