Kanapka z awokado i jajkiem

Kanapka z awokado i jajkiem to propozycja na śniadanie albo pomysł na pyszną przekąskę, którą przygotujemy w kilka chwil. Zapraszam Was także na grzanki z awokado i pomidorkami
oraz pastę kanapkową z awokado

Składniki:
na 3 kanapki

3 kromki ulubionego pieczywa 
1 bardzo dojrzałe awokado
1 jajko ugotowane na twardo
1 łyżka posiekanej natki pietruszki (lub kiełki, szczypior itp.)
1 łyżeczka soku z cytryny
sól
świeżo mielony pieprz

Awokado obieram, pozbawiam pestki, miąższ przekładam do miseczki i rozgniatam widelcem. 
Doprawiam do smaku solą, pieprzem oraz skrapiam sokiem z cytryny, mieszam. Przygotowaną pastą dokładnie smaruję kanapki, na to układam plastry jajka, które przyprószam jeszcze świeżo zmielonym pieprzem i ozdabiam natką pietruszki. Pyszne kanapki są już gotowe :)


Share on Google Plus

Autorka: Justyna Ratajczak

Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku, Twitterze oraz Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w galerii Czytelników na Facebooku.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentarze:

Prześlij komentarz