Bób z czosnkiem i pietruszką

Pyszny, smażony bób z czosnkiem i pietruszką to pomysł na szybką przekąskę w ciągu dnia albo dodatek do dania głównego. Jeżeli tak jak ja lubicie bób koniecznie przygotujcie go w takiej wersji :)
Polecam Wam także domową pastę z bobu na kanapki, po przepis zajrzyjcie tutaj. 

Składniki:
na 2 porcje

500 g bobu
1 mały pęczek natki pietruszki
1 duży ząbek czosnku
oliwa do smażenia (ok. 1 łyżka)
świeżo mielony pieprz
sól

Bób gotuję w lekko osolonej wodzie ok. 10-12 minut. Następnie odcedzam i obieram ze skórki. 
(Bób powinien jędrny, nie może być rozgotowany.)
Na patelni rozgrzewam oliwę, smażę chwilę przeciśnięty przez praskę czosnek, następnie dodaję bób oraz posiekaną drobno natkę pietruszki, mieszam. Całość doprawiam do smaku solą oraz pieprzem,  podaję na ciepło od razu po przygotowaniu. 


Share on Google Plus

Autorka: Justyna Ratajczak

Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku, Twitterze oraz Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w galerii Czytelników na Facebooku.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentarze:

Prześlij komentarz