Owsianka z brzoskwiniami i migdałami


Pomysł na smaczne i zdrowe śniadanie.

Dobry smak oraz trochę przyjemnego słonecznego koloru gwarantują udany początek dnia.

Gęsta owsianka na waniliowym mleku sojowym z brzoskwinią oraz migdałami.






Składniki:
- 1/2 szklanki waniliowego mleka sojowego,
- 1/2 szklanki wody,
- 5 łyżek płatków owsianych,
- 4 połówki brzoskwini z puszki,
- garść migdałów,


Przygotowanie:
1) Wymieszaj płatki owsiane z wodą oraz mlekiem sojowym, zagotuj często mieszając.
2) Wyłącz gaz, zostaw pod przykryciem ok. 5 minut, aż płatki napęcznieją.
3) Przełóż swoją owsiankę do miseczki, ułóż pokrojone brzoskwinie i migdały.


Smacznego.



PRZEPIS ZGŁASZAM DO AKCJI:

Share on Google Plus

Autorka: Justyna Ratajczak

Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku, Twitterze oraz Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w galerii Czytelników na Facebooku.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 komentarze:

  1. mmm owsianka - kocham te smaki , pyszie przyrządzona !

    OdpowiedzUsuń