Przepis na sałatkę z białą kiełbasą, jajkiem oraz sosem majonezowo-chrzanowym. Sałatka bardzo prosta w wykonaniu, pięknie prezentuje się na stole. Możemy ją podać na większym półmisku lub przygotować w kilku małych salaterkach. Od kiedy pamiętam przepis ten zawsze znajdował się na etykiecie majonezu jednej z popularnych firm, znam go na pamięć od dawna jednak dopiero w tym roku zdecydowałam się zrobić sałatkę pierwszy raz.
Muszę przyznać, że bardzo fajnie smakuje no i przede wszystkim doskonale wpisuje się w Wielkanocną tematykę.
Muszę przyznać, że bardzo fajnie smakuje no i przede wszystkim doskonale wpisuje się w Wielkanocną tematykę.
Więcej Świątecznych przepisów znajdziecie klikając > TU
Składniki:
200 g mixu sałat (roszponka, rukola itp.)
3 jaja ugotowane na twardo
2 sztuki białej kiełbasy
1/2 pęczka szczypiorku
1 mała czerwona papryka
3 łyżki majonezu
1 łyżka chrzanu
1 łyżka jogurtu naturalnego
świeżo mielony pieprz
sól
Zaczynam od przygotowania sosu.
Majonez mieszam z chrzanem, jogurtem oraz przyprawami na gładki, aksamitny sos.
(Najlepiej zrobić to małą rózgą)
Sparzoną kiełbasę oraz jaja ugotowane na twardo kroję w plastry, paprykę kroję w kostkę, a szczypior drobno siekam.
Na półmisku układam mix sałat, następnie kiełbasę i paprykę. Na koniec układam jaja, sałatkę posypuję szczypiorem i już bezpośrednio przed podaniem polewam sosem.
0 comments:
Prześlij komentarz