Jaja faszerowane wędzonym łososiem

Bardzo lubię połączenie jajek i wędzonego łososia, dlatego postanowiłam zaproponować Wam taką przystawkę na Wielkanocny stół. Jaja przygotowane w taki sposób bardzo ładnie prezentują się na talerzu, są smaczne, a co najważniejsze robi je się bardzo szybko.


Składniki:

5 jaj
100 g łososia wędzonego
1 łyżka posiekanego koperku
świeżo mielony pieprz
2-3 łyżki majonezu 

do dekoracji:
rzodkiewka, koperek


Jajka gotuję na twardo przez ok. 8-10 minut, następnie zdejmuję z ognia i od razu zalewam zimną wodą. Kiedy jaja ostygną obieram je i kroję wzdłuż na pół. Łyżeczką wyjmuję delikatnie żółtka, przekładam do miseczki i rozgniatam je widelcem.
Łososia oraz koperek drobno siekam i wraz z majonezem dodaję do żółtek, dobrze mieszam, doprawiam do smaku świeżo mielonym pieprzem.

Wydrążone białka uzupełniam farszem, ozdabiam rzodkiewką oraz koperkiem, układam na półmisku i od razu podaję albo wstawiam pod przykryciem do lodówki, gdzie jaja czekają na swoją kolej.


Share on Google Plus

Autorka: Justyna Ratajczak

Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku, Twitterze oraz Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w galerii Czytelników na Facebooku.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentarze:

Prześlij komentarz