Mango lassi

Mango lassi to jeden z moich ulubionych napojów, jest intensywny w smaku, orzeźwiający..po prostu pyszny! Dobrze sprawdza się jako napój do śniadania oraz w upalne dni. Uwielbiam go za piękny kolor, szybkie przygotowanie oraz cudowny smak. Jeżeli jeszcze nie próbowaliście go przyrządzić, musicie szybko nadrobić zaległości. Mango lassi zrobicie w mniej niż 5 minut we własnej kuchni. Potrzebny będzie dojrzały, bardzo miękki owoc mango oraz kilka innych składników, które znajdziecie poniżej w przepisie.


Składniki:
na 2 porcje 

1 duże, dojrzałe mango
1 szklanka jogurtu naturalnego
1/2 szklanki mleka 2, 0 % lub wody
szczypta kardamonu 

Jogurt naturalny przekładam do blendera, dodaję mleko, szczyptę kardamonu oraz dojrzałe mango pokrojone w kostkę. Całość miksuję na gładką, aksamitną masę.
Napój przelewam do szklanek, posypuję odrobiną kardamonu i podaję.

Moje porady:

W razie potrzeby całość można dosłodzić, 
moje mango było bardzo słodkie więc pominęłam tę opcję.

Ilość poszczególnych składników tak naprawdę warto dostosować według własnych upodobań, 
w zależności od tego jaką konsystencję i strukturę napoju chcemy uzyskać.

Share on Google Plus

Autorka: Justyna Ratajczak

Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku, Twitterze oraz Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w galerii Czytelników na Facebooku.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentarze:

Prześlij komentarz