Śniadaniowe Pankejki Z Arbuzem.

Bardzo delikatne, śniadaniowe pancakes z dodatkiem maślanki są idealne na dzień dobry ;)
Warto podawać je z sezonowymi owocami, świetnie smakują z orzeźwiającym arbuzem w upalne dni.


Składniki:
na 8 placuszków

250 g mąki
250 g maślanki
80 g cukru pudru 
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
2 jaja
50 g masła

dodatkowo:
arbuz
cukier puder


Masło roztapiam w rondelku i pozostawiam do ostygnięcia.

 Jaja ubijam na jasną, puszystą masę, dodaję kolejno pozostałe składniki:
cukier puder, proszek do pieczenia, maślankę, mąkę oraz rozpuszczone masło.
Całość dokładnie mieszam, aż do połączenia się składników.

Ciasto powinno mieć konsystencję gęstszą od ciasta naleśnikowego.

Na patelni teflonowej nakładam łyżką małe porcje ciasta i smażę z każdej strony po kilka minut, aż do uzyskania złocistego koloru placuszków.

Pankejki przyprószam cukrem pudrem i podaję z ulubionymi owocami.



Share on Google Plus

Autorka: Justyna Ratajczak

Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku, Twitterze oraz Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w galerii Czytelników na Facebooku.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 komentarze:

  1. ach naleśniczki i do tego z arbuzem! Pyszności :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pozdrawiam autorów strony!

    Also visit my weblog - bezplatny seokatalog

    OdpowiedzUsuń