Pełnoziarnisty makaron z truskawkami i twarożkiem.

Szybki i przepyszny obiad na upalny dzień.
Lekki, ale za to bardzo syty makaron z musem truskawkowym to jeden z wielu smaków mojego dzieciństwa.
U mamy zawsze smakuje najlepiej ;)




Składniki:
na 2 porcje

500 g truskawek
400 g makaronu pełnoziarnistego świderki
200 g twarogu półtłustego
100 ml śmietany kremówki
cukier do smaku 
listki mięty do ozdoby


Makaron gotuję w osolonej wodzie al dente, następnie odcedzam.

W tym czasie myję i osuszam truskawki, usuwam szypułki, kroję w drobną kostkę, przekładam do miseczki i rozdrabniam widelcem.
Twaróg drobno kruszę i dodaję do truskawek, mieszam, dodaję śmietankę oraz cukier do smaku.

Makaron przekładam na talerze, łączę z musem truskawkowo - twarożkowym, przyozdabiam liśćmi mięty i podaję.



Share on Google Plus

Autorka: Justyna Ratajczak

Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku, Twitterze oraz Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w galerii Czytelników na Facebooku.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 komentarze:

  1. makaron jak najlepszy letni obiad z dzieciństwa, w sumie ciągle tak jadam -pychota !

    OdpowiedzUsuń
  2. porywam przepis i jutro wypróbuję :) :****

    OdpowiedzUsuń