Zielony koktajl z rukoli

Wszelkiego rodzaju koktajle mają to do siebie, że są pożywne, szybkie w przygotowaniu, a przede wszystkim są prawdziwą bombą witaminową. 
Do tej pory robiłam koktajle warzywne oraz owocowe, w tym przypadku po raz pierwszy połączyłam owoce z warzywem, dokładnie z rukolą.
Smak jest zadziwiający, rukola mało wyczuwalna, a całość nabiera uroku dzięki cudownej barwie.



Składniki:
na 2 porcje

2 słodkie jabłka
2 banany
200 g rukoli
2 łyżki soku z cytryny
0, 5 litra wody mineralnej niegazowanej

Jabłka myję, pozbawiam gniazd nasiennych i kroję na ćwiartki, banana kroję w talarki. 
Owoce wraz z rukolą przekładam do misy blendera, dodaję wodę mineralną oraz sok z cytryny.
Całość dokładnie miksuję, chłodzę w lodówce ok. 30 minut i podaję.




Share on Google Plus

Autorka: Justyna Ratajczak

Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku, Twitterze oraz Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w galerii Czytelników na Facebooku.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 komentarze:

  1. Fantastyczny! Poprosze szklaneczkę :) :**

    OdpowiedzUsuń
  2. Jak tylko to zobaczyłam od razu poczułam lato ;)

    OdpowiedzUsuń