Twarożek z warzywami

Twarożek z warzywami doskonale smakuje na śniadanie,
w towarzystwie świeżego pieczywa, a najlepiej świeżej bagietki.




Składniki:

300 g sera białego półtłustego
1/2 pęczka szczypiorku
1/2 pęczka rzodkwi
2 pomidory
1 ogórek kiszony
kiełki brokuła
200 g jogurtu naturalnego
sól, pieprz do smaku


Biały ser rozdrabniam w miseczce widelcem, dodaję jogurt naturalny, sól oraz pieprz.
Dokładnie mieszam i odstawiam na bok.

Warzywa myję i osuszam.
Pomidory, ogórka oraz rzodkiew kroję w kostkę, szczypior drobno siekam, przekładam do miseczki z białym serem i ponownie mieszam.

Smarowidło podaję ze świeżym pieczywem, dodatkowo posypane kiełkami brokuła.




Share on Google Plus

Autorka: Justyna Ratajczak

Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku, Twitterze oraz Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w galerii Czytelników na Facebooku.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 komentarze:

  1. Jejq jak to smakowicie wygląda :)
    Szkoda, że już po śniadaniu :(
    Ale jutro.... :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Te zdjęcia są tak apetyczne, że zaraz zjem monitor. :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam warzywne twarożki,Twój prezentuje się znakomicie, jak zresztą wszystkie potrawy u Ciebie na blogu,pozdrawiam cieplutko.

    OdpowiedzUsuń