Pasta kanapkowa z sera żółtego i szczypiorku

Domowe pasty są miłym dodatkiem do codziennych kanapek. Bardzo lubię przygotowywać je ze składników które akurat znajdują się w lodówce. Pastę z sera żółtego i szczypiorku przyrządzimy w kilka chwil, będzie świetnie smakować podana na śniadanie czy kolację ze świeżym pieczywem. Również dobrze odnajdzie się na krakersach czy też mini kanapeczkach serwowana np. podczas domowej imprezy.
Na blogu znaleźć można wiele innych przepisów na pasty i smarowidła, wystarczy kliknąć Tutaj.
Składniki:

200 g sera żółtego
pęczek szczypiorku
1 łyżka majonezu
2-3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 
świeżo mielony pieprz
szczypta soli

Ser żółty ścieram na tarce o drobnych oczkach, a szczypiorek drobno siekam.
Składniki łączę wraz z majonezem, jogurtem naturalnym oraz przyprawami, dokładnie mieszam.
Pastę przed podaniem można schłodzić w lodówce, najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem.

Share on Google Plus

Autorka: Justyna Ratajczak

Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku, Twitterze oraz Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w galerii Czytelników na Facebooku.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentarze:

Prześlij komentarz