Chia z musem z mango

Kolejna propozycja na deser z wykorzystaniem nasion chia, w zestawieniu z musem z mango to pyszna i zdrowa propozycja na wiosenne śniadanie! :) 
Składniki:
na 2 porcje

250 ml mleka kokosowego
3 łyżki chia
1-2 łyżeczki ksylitolu
1 mango

Mleko kokosowe dokładnie mieszam z chia oraz ksylitolem, najlepiej zrobić to rózgą albo trzepaczką. 
Przelewam do dużego słoika i wstawiam na noc do lodówki. 
Mango miksuję na gładki mus, w szklankach układam naprzemiennie kilka warstw chia z mlekiem oraz musu z mango, deser jest gotowy do podania. 



Share on Google Plus

Autorka: Justyna Ratajczak

Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku, Twitterze oraz Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w galerii Czytelników na Facebooku.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentarze:

Prześlij komentarz