Granola z jogurtem i owocami

Granola, to mieszanka płatków owsianych, bakalii oraz miodu pieczona do momentu, aż osiągnie odpowiednią chrupkość. Jest idealnym dodatkiem do jaglanki, owsianki oraz mleka. Najczęściej jednak przygotowuję taką wersję jaką znajdziecie poniżej - z jogurtem naturalnym i owocami. Granolę przechowujemy w słoiku do 2-3 tygodni, dzięki temu zawsze możemy cieszyć się szybkim i wartościowym dodatkiem do śniadania. Poniżej znajdziecie trzy moje ulubione wersje domowej granoli. Gwarantuję Wam, że jak już przygotujecie ją u siebie w domu, odnajdziecie jednocześnie ulubiony smak i dodatki, zakochacie się po uszy i będziecie robić następną, zanim jeszcze nie skończy się poprzednia :) 

Składniki:
na 1 porcję

200 g jogurtu naturalnego 
2 garście domowej granoli
ulubione owoce np.borówki

Do miseczki przekładam jogurt naturalny, posypuję go dużą ilością domowej granoli, na wierzch wykładam umyte i osuszone owoce. Zajadam się ze smakiem, na zdrowie :)

Granola na trzy sposoby:




Share on Google Plus

Autorka: Justyna Ratajczak

Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku, Twitterze oraz Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w galerii Czytelników na Facebooku.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentarze:

Prześlij komentarz