Pasta kanapkowa z tuńczyka z kukurydzą i ogórkiem

Szybka i bardzo prosta do przygotowania pasta jajeczna z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem jest smaczną alternatywą dla tradycyjnych kanapek z serem lub szynką. Jeżeli jeszcze nie robiliście takiej pasty to gorąco polecam. Można ją przygotować dzień wcześniej i serwować następnego dnia na śniadanie z ulubionym pieczywem 😋 Pozostałe pomysły na domowe pasty i smarowidła znajdują się w tej zakładce.

 Składniki:

5 jaj ugotowanych na twardo
1 mała puszka tuńczyka w sosie własnym  
3 łyżki kukurydzy z puszki
2 łyżki posiekanego szczypiorku
2 ogórki kiszone 
1 mała czerwona cebula
2-3 łyżki majonezu (lub gęstego jogurtu naturalnego)
pieprz, sól do smaku

Ugotowane na twardo jajka, obierz i posiekaj w małą kostkę. Cebulę oraz ogórki również pokrój w podobnej wielkości kostkę. Tuńczyka wyjmij z puszki, odsącz i rozdrobnij widelcem. Wszystkie składniki przełóż do miski, dopraw do smaku solą oraz pieprzem, dodaj majonez i dokładnie wymieszaj. Smacznego :)

Share on Google Plus

Autorka: Justyna Ratajczak

Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku, Twitterze oraz Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w galerii Czytelników na Facebooku.
    Komentarze

0 komentarze:

Prześlij komentarz