Naleśniki z parówką i żółtym serem

NALEŚNIKI Z PARÓWKĄ I ŻÓŁTYM SEREM 

Naleśniki z parówką i żółtym serem, to łatwe do przygotowania danie, a przy tym jakże smaczne i efektowne. 

Takie naleśniki możecie z powodzeniem przygotować dzieciom na obiad lub na kolację, ale gwarantuję, że posmakują całej rodzinie. Będą również idealne jako szybka przekąska, podczas spotkania z najbliższymi :)
Do przygotowania tego dania wykorzystałam smakowite parówki Sokoliki z Sokołowa, którymi można zajadać się bez najmniejszych obaw, ponieważ nie mają w składzie żadnych substancji dodatkowych i konserwantów. Dla jeszcze lepszych efektów wizualnych oraz smakowych do naleśników dodałam szpinak baby. Gotowe naleśniki polecam serwować w towarzystwie pomidorków koktajlowych, udekorowane ulubioną zieleniną i w towarzystwie domowego sosu pomidorowego lub ketchupu :)




  Składniki:
na 10 naleśników
1 szklanka = 250 ml pojemności

naleśniki:
250 ml mleka
250 ml wody gazowanej
2 łyżki oleju rzepakowego + olej do smażenia
1 jajko
szczypta soli
1 i 1/3 szklanki mąki pszennej 

dodatkowo:
1 opakowanie parówek bez konserwantów Sokoliki Sokołów
10 plasterków żółtego sera 
garść świeżego szpinaku baby 
pomidorki koktajlowe i świeży koperek do dekoracji
ulubiony ketchup lub sos pomidorowy do podania 


Do miski przesiej przez sito mąkę, dodaj jajko, wodę gazowaną, mleko, olej oraz sól. Wszystkie składniki zmiksuj na gładkie, jednolite ciasto. Rozgrzaną patelnię delikatnie posmaruj olejem. Najlepiej zrobić to z pomocą pędzelka kuchennego nasączonego w oleju. Naleśniki smaż po 2 - 3 minuty z każdej strony, aż do zrumienienia, przekładaj na talerz. Postępuj tak, aż do wykończenia ciasta. Przed smażeniem każdego kolejnego naleśnika pamiętaj o tym, aby posmarować patelnię olejem. 

Na każdy naleśnik wyłóż kilka liści szpinaku. Parówki przekrój na pół, każdą połówkę parówki zawiń w plasterek sera żółtego i ułóż na szpinaku. Boki naleśnika zawiń do środka, a następnie ściśle zwiń i ułóż na talerzu. 

Tak przygotowane naleśniki podsmaż przez kilka minut na suchej teflonowej patelni, do momentu, aż lekko podgrzeją się, a ser rozpuści się. Naleśniki z parówką i serem żółtym serwuj z ulubionym sosem lub ketchupem, udekorowane świeżym koperkiem oraz pomidorkami koktajlowymi.
To bardzo smaczne i szybkie danie, które można przygotować zarówno na obiad, kolację albo jako przekąskę. Całość świetnie smakuje na ciepło, jak i na zimno :)

Smacznego!



Naleśniki do tego dania możesz usmażyć dzień wcześniej, dzięki temu przygotowanie całości pójdzie szybko i sprawnie :)


Zamiast szpinaku możesz wykorzystać inną ulubioną zieleninę, ale moim zdaniem najlepiej sprawdzi się tutaj szpinak baby. Bardzo fajnie komponuje się z pozostałymi składnikami i swoim kolorem sprawia, że naleśniki apetycznie prezentują się na talerzu. 


Na każdym naleśniku ułóż kilka listków szpinaku oraz połówkę parówki, owiniętą w ser żółty. A następnie zawiń całość jak klasycznego naleśnika z farszem lub krokieta.



Produkty z linii dedykowanej dzieciom Sokoliki mają nowe, krótkie składy - bez żadnych substancji dodatkowych i konserwantów. ,,Czystą etykietę'' mają wszystkie produkty z serii: parówka, szyneczka drobiowa, szyneczka wieprzowa, kiełbaski, kabanoski wieprzowe z dodatkiem indyka oraz kabanoski wieprzowe z dodatkiem cielęciny. Sokoliki wyróżnia wysoka mięsność i delikatny smak. Sokoliki doskonale nadają się do przygotowanie smakowitych dań oraz przekąsek dla najmłodszych, są również idealnym uzupełnieniem codziennej diety dziecka w białko. 



Wpis powstał przy współpracy z marką Sokołów.
Share on Google Plus

Autorka: Tysia Gotuje

Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku, Twitterze oraz Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w galerii Czytelników na Facebooku.
    Komentarze

0 komentarze:

Prześlij komentarz