Roladki z tortilli ze śledziem, pastą jajeczną i warzywami

Roladki z tortilli ze śledziem, pastą jajeczną i warzywami 

Roladki z tortilli w wydaniu wytrawnym to świetna przekąska na domową imprezę albo urozmaicenie codziennej kolacji lub spotkania ze znajomymi. Są łatwe i szybkie w przygotowaniu. Dzisiaj mam dla Was pomysł na super nadzienie takich roladek. Pasta jajeczna, pyszny śledź w oleju z cebulką SuperFish oraz duża ilość warzyw. Jest smacznie i kolorowo. Koniecznie przygotujcie takie roladki, gwarantuję Wam, że będziecie zachwyceni. Zwłaszcza jeżeli tak jak ja jesteście miłośnikami dobrej jakości śledzia :)





Składniki:
na 4 tortille/ok. 20 roladek

pasta jajeczna:
3 jajka ugotowane na twardo
1 mały pęczek szczypiorku
1 łyżka majonezu
pieprz, sól do smaku


4 placki tortilli
500 g fileta ze śledzie z krojoną cebulką SuperFish
5 ogórków konserwowych
1 świeża czerwona papryka
1 mała czerwona cebula

do dekoracji:
świeży koperek
rukola
cytryny 

Sposób przygotowania:

1. Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz ze skórki. Następnie posiekaj je w drobną kostkę albo rozgnieć widelcem, dodaj posiekany szczypiorek, pieprz i sól do smaku oraz majonez. Całość wymieszaj na gęstą i jednolitą pastę jajeczną.
2. Filety śledziowe SuperFish osusz z oleju przy pomocy ręcznika papierowego. Każdego fileta pokrój pod ukosem w 2 - 3 cm paski. 
3. Paprykę pozbaw gniazda nasiennego, cebulę posiekaj w talarki, a ogórki pokrój w cienkie plasterki. 
4. Placki tortilli podgrzej przez kilkanaście sekund na gorącej patelni lub w piekarniku. Dzięki temu będą miękkie i bardziej elastyczne.
5. Tortillę posmaruj pastą jajeczną, następnie na środku ułóż kawałki śledzia. Na śledzia wyłóż warzywa. Cebulę, paprykę oraz ogórka. Na wierzch dodaj rukolę. Placki tortilli zwijaj dość ciasno i ułóż miejscem łączenia na deskę lub talerz. Przykryj folią i wstaw do lodówki na 15 minut.
6. Tak przygotowane tortille pokrój ostrym nożem, pod ukosem na 3 - 4 kawałki. Ułóż na półmisku lub desce, udekoruj świeżym koperkiem, rukolą oraz kawałkami cytryny. Gotowe :)
Smacznego!




Zacznij od przygotowania składników, warzywa pokrój w cienkie kawałki, a śledzie osusz za pomocą ręcznika papierowego.


Filety śledziowe SuperFish pokrój w 2 - 3 cm kawałki. 


Placki tortilli podgrzej przez kilkanaście sekund na gorącej patelni lub w piekarniku. Dzięki temu będą miękkie i bardziej elastyczne.



Każdy placek tortilli posmaruj obficie pastą jajeczną.


Następnie ułóż kawałki śledzia oraz warzywa.


Placki tortilli zwijaj dość ciasno i ułóż miejscem łączenia na deskę lub talerz. Przykryj folią i wstaw do lodówki na 15 minut. Tak przygotowane tortille pokrój ostrym nożem, pod ukosem na 3 - 4 kawałki. Ułóż na półmisku lub desce i serwuj. Smacznego! 



*Wpis powstał przy współpracy z marką SuperFish


Share on Google Plus

Autorka: Tysia Gotuje

Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku, Twitterze oraz Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w galerii Czytelników na Facebooku.
    Komentarze

0 komentarze:

Prześlij komentarz