Letnia sałatka warzywna

Szybka sałatka z młodych, sezonowych warzyw.
Świetnie smakuje na śniadanie lub kolację albo jako dodatek do dania głównego.

Sałatka jest lekka, smaczna i soczysta, a przy tym bardzo zdrowa.
Aby rozkoszować się smakiem młodych warzyw nie dodałam tutaj ani soli, ani pieprzu jedynie oliwę z oliwek z dodatkiem ziół prowansalskich.



 Składniki:

1/2 cukinii
1 czerwona papryka
1 marchewka
 cebula dymka
 2-3 gałązki szczypiorku
1 łyżeczka ziół prowansalskich
3-4 łyżki oliwy z oliwek


Wszystkie warzywa kroję w dowolne mniejsze kawałki, przekładam do salaterki i polewam oliwą wymieszaną z ziołami.
Całość dokładnie mieszam, podaję jako samodzielną przekąskę lub dodatek do dania głównego.


Share on Google Plus

Autorka: Justyna Ratajczak

Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku, Twitterze oraz Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w galerii Czytelników na Facebooku.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 komentarze:

  1. mnia, świeża zdrowa i kolorowa :) pozdrawiam i zapraszam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda pysznie,kolorowo i zachęcająco,apetyczna witaminka,oko kusi i rozpieszcza podniebienie.

    OdpowiedzUsuń
  3. tylko taka pyszna sałatka i nic więcej nie potrzeba :)

    OdpowiedzUsuń