Sałatka z arbuza, fety i rukoli

Pyszna, letnia sałatka, którą koniecznie musicie zrobić jeżeli jeszcze nie mieliście okazji jej skosztować. Feta świetnie współgra z orzeźwiającym arbuzem i charakterną rukolą. Sałatka idealnie nadaje się na drugie śniadanie do pracy albo na wynos jako przekąska.
Za kilka dni wyjeżdżamy na wakacje z góry i mam zamiar przygotować na podróż taką porcję dla każdego członka rodziny. Na wyjazd w góry zabieramy także upominek od firmy Witeks jakim są kubki termiczne. Lekkie, dobrze wykonane, wygodnie otwierane i zamykane. Mam nadzieję, że doskonale sprawdzą się na górskich szlakach. Większy wybór różnych kubków i termosów można znaleźć tutaj.


Składniki:
na 2 porcje

200 g rukoli
200 g fety
200 g arbuza (ilość według uznania)
2-3 łyżki oliwy z oliwek
glassa balsamiczna 
świeżo zmielony pieprz


Rukolę myję, osuszam i rozkładam na talerzach. Arbuza pozbawiam pestek i kroję w mniejsze kawałki, a ser feta w kostkę i układam na rukoli. Całość skrapiam oliwą z oliwek, przyprószam świeżo zmielonym pieprzem i polewam glassą balsamiczną. Sałatkę podaję od razu po przygotowaniu.


Share on Google Plus

Autorka: Justyna Ratajczak

Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku, Twitterze oraz Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w galerii Czytelników na Facebooku.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentarze:

Prześlij komentarz