Sałatka z ryżem i tuńczykiem

Świetna sałatka z ryżem i tuńczykiem, która podbiła moje podniebienie ;)

Idealnie nadaje się na śniadanie lub kolację, można ją przygotować także na imprezę albo na Wielkanoc.

Jeżeli lubicie kukurydzę możecie dodać ją do sałatki wzbogaci dodatkowo smak,
ja w tej wersji ją pominęłam.


Składniki:

300 g ryżu białego
4 jaja 
1/2 pęczka szczypiorku
2 puszki tuńczyka 
2-3 łyżki majonezu
2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
pieprz
sól


Ryż gotuję według wskazówek na opakowaniu, odcedzam na durszlaku i pozostawiam do ostygnięcia.

Jaja gotuję na twardo, obieram i kroję w drobną kostkę.
Tuńczyka odcedzam dokładnie z zalewy i rozdrabniam widelcem.
 Szczypior drobno siekam.

Wszystkie składniki łączę ze sobą w salaterce, dodaję majonez oraz jogurt naturalny, doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Całość dokładnie mieszam, wstawiam do lodówki na 30 minut, aby smaki się przegryzły.


Share on Google Plus

Autorka: Tysia Gotuje

Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku, Twitterze oraz Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w galerii Czytelników na Facebooku.
    Komentarze

2 comments: