Jaglany koktajl czekoladowy


Zawsze podkreślam jak bardzo lubię domowe koktajle do których dodaję wszystko to czego nie mogę już przerobić, albo to co akurat jest w lodówce i wpadnie mi w oko ;)
Tak było z pozostałą kaszą jaglaną, zostało mi jej dokładnie pół szklanki i jak się okazało jest to idealna ilość, aby przygotować jaglany koktajl, sycący i pożywny, który możemy spożyć na drugie śniadanie.
Napój wychodzi dość gęsty, przez słomkę raczej go nie wypijemy, jest za to bardzo smaczny więc zachęcam do przygotowania go we własnym domu.

Składniki:
na 2 porcje

1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
ok. 300 ml mleka (może być roślinne)
2 łyżeczki słodkiego kakao np. Nesquik
opcjonalnie miód, syrop klonowy itp.


Do wysokiego naczynia dodaję wszystkie składniki i miksuję blenderem, aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
 Gotowy koktajl przelewam do szklanek i od razu podaję.
(Jeżeli chcemy można go także schłodzić w lodówce)

Napój będzie gęsty, a kasza pomimo rozdrobnienia dość wyczuwalna.
Niemniej koktajl jest smaczny i bardzo pożywny.


Share on Google Plus

Autorka: Justyna Ratajczak

Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku, Twitterze oraz Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w galerii Czytelników na Facebooku.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

10 komentarze:

  1. pysznie, chętnie też sobie taki zrobię:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciekawy pomysł. Muszę spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszny, pożywny i zdrowy :) Super!

    OdpowiedzUsuń
  4. Pyszności :-) poproszę porcyjkę :-)

    OdpowiedzUsuń
  5. mmm... uwielbiam! :) Taki kubeczek mógłby się teraz pojawić w mojej ręce.

    OdpowiedzUsuń
  6. Ciekawy wpis, chętnie odwiedze twojego bloga jeszcze nie raz, zapraszam do mnie :
    )

    Also visit my webpage www.e-warzywnictwo.pl

    OdpowiedzUsuń
  7. Takie zdrowe, takie smaczne, tylko naśladować. Ja też lubię kaszę. Czasami zostaje troszkę, ale nie pomyślałabym, że można z niej wspaniały koktajl zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  8. w weekend robię taki koktajl, ale na ciepło!:) jestem pewna, że będzie pysznie :)

    OdpowiedzUsuń