Truskawki z miętą i balsamico

Truskawki z miętą, pieprzem i balsamico to szybka w przygotowaniu przekąska, a właściwie deser. 
Takie połączenie smaków widziałam na innych stronach kulinarnych, ale dopiero w tym roku postanowiłam przygotować dla domowników. Deser bardzo Nam posmakował i na pewno jeszcze nie raz powrócimy do niego.

Składniki:
na 2 porcje

200 g truskawek
listki świeżej mięty
świeżo mielony pieprz
2-3 łyżeczki zredukowanej esencji balsamico (u mnie kupna)

Truskawki myję, szypułkuję i kroję w ćwiartki, układam na talerzu.
Posypuję listkami świeżej mięty, przyprószam świeżo mielonym pieprzem i skrapiam redukcją z balsamico. Podaję od razu po przygotowaniu.

Share on Google Plus

Autorka: Justyna Ratajczak

Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku, Twitterze oraz Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w galerii Czytelników na Facebooku.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentarze:

Prześlij komentarz