Roladki z szynki z chrzanem

Roladki z szynki świetnie sprawdzą się na przyjęciach, można je także zaserwować podczas Wielkanocy. Jeżeli chodzi o przygotowanie nadzienia można to zrobić na wiele sposobów, jedno z najprostszych to połączenie pasty jajecznej z chrzanem. Roladki podane w ten sposób mają bardzo wyrazisty smak, świetnie odnajdą się wśród innych przekąsek oraz sałatek.

Składniki:
na 6-8 sztuk

6-8 plastrów szynki (u Nas konserwowa)
5-6 jaj ugotowanych na twardo
2 łyżeczki majonezu
2-3 łyżeczki chrzanu
pieprz
sól

do podania:
kiełki, sałata, ewentualnie wykałaczki

Jajka ugotowane na twardo obieram, przekładam do miski i rozgniatam widelcem. Dodaję do nich przyprawy oraz majonez i chrzan w takiej ilości, aby farsz był spójny. (Ilość chrzanu dobierzmy według własnych preferencji). Przygotowaną pastą smaruję plastry szynki, zwijam, układam na półmisku ozdobionym kiełkami lub zieleniną i od razu podaję albo wstawiam pod przykryciem do lodówki gdzie roladki czekają na swoją kolej. (Jeżeli chcemy w każdą roladkę można wbić wykałaczkę).

Share on Google Plus

Autorka: Justyna Ratajczak

Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku, Twitterze oraz Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w galerii Czytelników na Facebooku.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentarze:

Prześlij komentarz