Sałatka z selerem konserwowym i ananasem.




Składniki:
- słoiczek selera konserwowego,
- puszka kukurydzy,
- puszka ananasów, 
- 300 g szynki konserwowej,
-  5 jajek ugotowanych na twardo,
- pieprz, sól - do smaku,
- 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego,
-  1 łyżka majonezu,

Przygotowanie:
1) Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kosteczkę.
2) Seler konserwowy oraz kukurydzę odcedzamy z zalewamy.
3) Ananasa wyciągamy z puszki, kroimy w drobne plasterki.
4) Szynkę kroimy w plasterki bądź drobną kosteczkę.
5) Wszystkie składniki mieszamy w jednej misce dodajemy do smaku sól i pieprz, majonez i jogurt naturalny.


Share on Google Plus

Autorka: Justyna Ratajczak

Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku, Twitterze oraz Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w galerii Czytelników na Facebooku.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 komentarze:

Opowiedz Mi proszę co Ci się podobało w tym przepisie, co zmieniłeś(aś) i jak Ci smakowało!