sobota, 15 grudnia 2012

Sałatka z selerem konserwowym i ananasem.




Składniki:
- słoiczek selera konserwowego,
- puszka kukurydzy,
- puszka ananasów, 
- 300 g szynki konserwowej,
-  5 jajek ugotowanych na twardo,
- pieprz, sól - do smaku,
- 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego,
-  1 łyżka majonezu,

Przygotowanie:
1) Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kosteczkę.
2) Seler konserwowy oraz kukurydzę odcedzamy z zalewamy.
3) Ananasa wyciągamy z puszki, kroimy w drobne plasterki.
4) Szynkę kroimy w plasterki bądź drobną kosteczkę.
5) Wszystkie składniki mieszamy w jednej misce dodajemy do smaku sól i pieprz, majonez i jogurt naturalny.


4 komentarze:

Opowiedz Mi proszę co Ci się podobało w tym przepisie, co zmieniłeś(aś) i jak Ci smakowało!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...