Lekki deser z kiwi, truskawkami i granatem

Po świątecznych smakołykach przyszedł czas na zjedzenie czegoś lekkiego, kolorowego.

Przynajmniej do Sylwestra rezygnuję z ciast, ciasteczek, sałatek z majonezem i z mięsa.

Oprócz mojej ukochanej owsianki, idealnie sprawdzają się tego typu zestawienia.

Wydobyłam z lodówki zamrożone zapasy truskawek i...zajadam się!
Przy okazji pojawia się wspomnienie lata.





Składniki:
- 200 ml gęstego jogurtu naturalnego,
- szklanka mrożonych truskawek,
- 3 kiwi,
- garść pestek granatu,
- 2 biszkopty,
- 2 kostki gorzkiej czekolady,
- płatki migdałów,


Przygotowanie:
1) Rozmrażam truskawki, traktuję je blendrem na mus.
2) Obieram kiwi, w osobnym naczyniu za pomocą blendra również robię z nich mus.
3) W kielichu deserowym układam warstwy - na samym dnie jogurt naturalny, mus truskawkowy, mus z kiwi.
4) Całość posypuję owocem granatu oraz płatkami migdałów.
5) Dodaję ulubione dodatki - w moim przypadku biszkopty umoczone w musie i kostki deserowej czekolady.






Share on Google Plus

Autorka: Justyna Ratajczak

Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku, Twitterze oraz Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w galerii Czytelników na Facebooku.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentarze:

Prześlij komentarz