W ramach testowania produktów Biolevity przygotowałam sałatkę z rukoli i fety z olejem z pestek dyni.
Olej z pestek dyni powstaje w wyniku starannego wyselekcjonowania pestek
dyni. Charakteryzuje się ciemno-zieloną barwą o orzechowym smaku i
zapachu. Idealnie nadaje się do sałatek, surówek, dipów, zup i innych
potraw przyrządzanych na zimno.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi0pf7AUODZ8Sc8MlHGwAHUrjpJe3Q19DaXX2qLY3Q8CmhoyfMZOhJeC6N5M5hgbiwX1DF9IE1sJKHrXZPeqV9Ms_4w923oWNV0-8LLYw1tj1uWujl0g4tvnMBXa4F7ExeGMcWWOmjKKns/s640/jhygjh.jpg)
na 2 porcje
3 pomidory
200 g świeżej rukoli
100 g pestek słonecznika
100 g sera typu feta
pieprz, sól do smaku
1 łyżka soku z cytryny
Pestki słonecznika prażę na teflonowej patelni na złocisto.
Rukolę myję i osuszam, pomidory oraz fetę kroję w kostkę.
Rukolę układam na talerzu, następnie układam pomidorki oraz fetę.
Sałatkę doprawiam solą oraz świeżo mielonym pieprzem, polewam sokiem z cytryny i olejem z pestek dyni.
Na koniec posypuję prażonymi ziarnami słonecznika i podaję.
Fajna sałatka, lubię takie kolorowe, na kolację idealna :)
OdpowiedzUsuńpysznie:)
OdpowiedzUsuńZdrowo i bardzo smakowicie,wygląda bardzo apetycznie,świetna sałatka.Pozdrawiam ciepło.
OdpowiedzUsuńUwielbiam sałatki z pestkami. <3
OdpowiedzUsuńPysznie! :D
OdpowiedzUsuń