Smażony chleb z ziołami

Smażony chleb z ziołami to świetny pomysł na wykorzystanie czerstwego pieczywa.
Możemy go podać jako dodatek do śniadania lub jako przekąskę na ciepło w ciągu dnia.


Składniki:

4 kromki czerstwego pieczywa
2-3 łyżki śmietanki kremówki
2 łyżeczki ziół prowansalskich
2 jaja
  pieprz
sól
1 łyżka masła

W misce roztrzepuję jaja, dodaję śmietankę, pieprz, sól oraz zioła prowansalskie.
Całość dokładnie mieszam.

Kromki pieczywa maczam z obu stron w jajecznej mieszance, przekładam na patelnię z rozgrzanym masłem i smażę na złocisto.
Podaję z ulubionymi dodatkami.



Share on Google Plus

Autorka: Justyna Ratajczak

Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku, Twitterze oraz Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w galerii Czytelników na Facebooku.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 komentarze:

  1. Pyszny i prosty chlebuś, dzięki za przypomnienie :))

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam! Choć ja robię bez kremówki, dodaję do smażenia trochę więcej masła i po przewróceniu kromki daję żółty ser :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pamiętam z dzieciństwa taki chlebek - ale bez ziół. To mam pomysł na jutrzejsze śniadanie, bo kilka czerstwych kromek czeka na zjedzenie :D

    OdpowiedzUsuń