Grzanki z kozim serem, figami i rukolą

Ostatnio przygotowałam ciasto ze świeżymi figami, które Wam serdecznie polecam, przepis na nie znajdziecie tutaj. Dziś propozycja na smaczne śniadanie, kolację na ciepło czy też przekąskę kiedy wpadną do Nas znajomi. Grzanki z kozim serem, figami i rukolą smakuję obłędnie. Uwielbiam to połączenie :) Przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę, a grzanki cieszą nie tylko oko, ale także podniebienie. 

Składniki:

bagietka
ser kozi do smarowania (u mnie firmy Turek)
figa (2-3 sztuki)
rukola
oliwa z oliwek

Bagietkę kroję w ukośne kromki, smaruję oliwą z oliwek i wstawiam do piekarnika
nagrzanego do 180 stopni C do momentu, aż się zrumienią (3-4 minuty). Kiedy bagietka przyrumieni się, wyciągam ją i smaruję serem kozim, nakładam rukolę i figę pokrojoną w plasterki albo półplasterki. Całość wstawiam jeszcze na 1-2 minuty do piekarnika, grzanki serwuję na ciepło. Świetnie smakuję do lampki wina ;)


Share on Google Plus

Autorka: Justyna Ratajczak

Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku, Twitterze oraz Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w galerii Czytelników na Facebooku.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentarze:

Prześlij komentarz