Dip jogurtowo - ziołowy

Dip jogurtowo-ziołowy to zaraz obok sosu czosnkowego mój ulubiony domowy dodatek do zapiekanych warzyw i placuszków warzywnych. Przygotowanie zajmuje dosłownie chwilkę, a sos sami ostatecznie możemy doprawić pod swój smak. Dip przygotowałam do placków z dyni, cukinii i marchewki, na które przepis znajdziecie na blogu już niebawem :)

Składniki:

6-8 łyżek gęstego jogurtu naturalnego
1-2 łyżki posiekanej natki pietruszki (ew. szczypiorku, koperku)
1 łyżeczka soku z cytryny
pieprz, sól do smaku

Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy, sos podajemy schłodzony jako dodatek do placuszków warzywnych, dań z grilla albo sałatek.

Share on Google Plus

Autorka: Justyna Ratajczak

Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku, Twitterze oraz Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w galerii Czytelników na Facebooku.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentarze:

Prześlij komentarz