Pasta jajeczna z wędzonym łososiem

Pasta jajeczna z wędzonym łososiem to idealny sposób na urozmaicenie codziennego śniadania. Świetnie smakuje z kromką świeżego pieczywa, spróbujcie koniecznie!
Przepisy na inne pasty do chleba znajdziecie klikając TUTAJ
Składniki:

100 g łososia wędzonego (w plastrach)
3-4 jaja ugotowane na twardo
1-2 łyżeczki majonezu
1 łyżeczka jogurtu naturalnego
pieprz, sól do smaku
1 łyżka posiekanej natki pietruszki, szczypiorku lub koperku

Ugotowane na twardo jaja obieram i rozgniatam widelcem, łososia oraz koperek bardzo drobno siekam. Wszystkie składniki mieszam ze sobą w miseczce wraz z przyprawami, majonezem i jogurtem. Pastę przed podaniem schładzam w lodówce.
(Całość można przygotować także w blenderze, wyjdzie Nam wtedy gładka i aksamitna pasta tak jak na zdjęciu poniżej).

Share on Google Plus

Autorka: Justyna Ratajczak

Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku, Twitterze oraz Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w galerii Czytelników na Facebooku.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentarze:

Prześlij komentarz