Serek kanapkowy o smaku paprykowym

Pyszna, domowa pasta o smaku paprykowym, którą przyrządzimy zaledwie w kilka chwil. Idealnie smakuje z kromką świeżego pieczywa ;) Inne przepisy na domowe pasty i smarowidła znaleźć można tutaj
Składniki:

150 g twarogu półtłustego
2-3 łyżki jogurtu naturalnego
1/2 czerwonej papryki średniej wielkości
1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryki
pieprz, sól do smaku 
opcjonalnie cebula lub szczypior

Do blendera przekładam twaróg, pokrojoną w mniejsze kawałki paprykę oraz przyprawy. Miksuję wszystkie składniki, stopniowo dodając jogurt naturalny, aż do uzyskania jednolitej pasty. 

Share on Google Plus

Autorka: Justyna Ratajczak

Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku, Twitterze oraz Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w galerii Czytelników na Facebooku.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentarze:

Prześlij komentarz