Jajecznica z kiełkami

Jajecznica to doskonały pomysł na szybkie i smaczne śniadanie albo lekką kolację :) Powinna być delikatna, równomiernie usmażona i soczysta. Można ją przygotować na wiele sposobów, za każdym razem tworząc inną wersję smakową. Dziś zrobiłam jajecznicę z kiełkami, które są bogactwem wielu witamin. Najbardziej lubię dodawać kiełki jarmużu albo rzodkiewki, a Ty :)?
 Składniki:
na 1 porcję

2-3 jajka
garść ulubionych kiełków
pieprz, sól do smaku
1 łyżka posiekanego szczypioru
1 łyżka masła


Masło roztapiam na patelni, dodaję kiełki (trochę pozostawiam do dekoracji) i chwilę smażę. Następnie dodaję roztrzepane jajka, pieprz i sól do smaku oraz szczypior, mieszam. Smażę całość do uzyskania pożądanej konsystencji. Przekładam na talerz, dekoruję pozostałymi kiełkami i podaję z ulubionym pieczywem. Smacznego :)

Share on Google Plus

Autorka: Justyna Ratajczak

Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku, Twitterze oraz Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w galerii Czytelników na Facebooku.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentarze:

Prześlij komentarz