Surówka obiadowa z kapusty pekińskiej i kukurydzy (pyszna!)

Surówka obiadowa z kapusty pekińskiej i kukurydzy to bardzo szybka, a także prosta w przygotowaniu przystawka do obiadu. Będzie doskonałym dodatkiem zarówno do dań mięsnych, ryby czy wege kotletów. Jeżeli liczycie kalorie zamiast majonezu możecie dodać w całości jogurt naturalny. Jednak zdecydowanie nie radzę pomijać go w tym przypadku, ponieważ to dzięki niemu surówka przyjemnie smakuje. Jeżeli zostanie Wam kapusta pekińska możecie z niej przygotować również bardzo smaczne placki na obiad.
Składniki:
na 3-4 porcje

1 mała kapusta pekińska (ok. 400g)
1 puszka kukurydzy
mały pęczek szczypiorku
2 łyżki majonezu
1 łyżka jogurtu naturalnego
1 łyżeczka soku z cytryny
pieprz, sól do smaku

Kapustę i szczypiorek drobno siekam, przekładam do miski. Kukurydzę odsączam z zalewy, dodaję do warzyw. Majonez łączę z sokiem z cytryny, jogurtem naturalnym, solą oraz pieprzem. Przygotowany sosem polewam warzywa, dokładnie mieszam całość. Surówkę najlepiej podawać od razu po przygotowaniu.  

W tym miejscu znajdziesz inne moje pomysły na domowe surówki i dodatki do dań głównych.




Share on Google Plus

Autorka: Justyna Ratajczak

Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku, Twitterze oraz Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w galerii Czytelników na Facebooku.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentarze:

Prześlij komentarz