Lemoniada z pestkami granatu

Lekki, szybki w przygotowaniu napój, który wspaniale orzeźwia w upalne dni. Nie toleruję wszelkich kupnych wód kolorowych, napojów gazowanych i soków w kartonach. Na co dzień piję tylko i wyłącznie wodę mineralną, a kiedy mam ochotę na sok czy smakową lemoniadę przygotowuję ją zawsze sama w domu. Moja dzisiejsza propozycja to lemoniada z pestkami granatu, jej słodki, wyrazisty smak przypadnie do gustu także dzieciom ;)
Składniki:

1 duży granat
1 łyżka miodu
kawałek świeżego imbiru
kilka kostek lodu
woda mineralna

Pestki granatu przekładam do miski i delikatnie rozgniatam je tłuczkiem albo widelcem tak, aby puściły sok. Powstały sok przelewam na dno szklanek i dodaję wodę mineralną w proporcji 1:3. Dodaję także 1 łyżeczkę świeżo startego imbiru, miód oraz kostki lodu. Całość mieszam i podaję od razu po przygotowaniu. 

Share on Google Plus

Autorka: Justyna Ratajczak

Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku, Twitterze oraz Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w galerii Czytelników na Facebooku.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentarze:

Prześlij komentarz