Sałatka z tuńczykiem, ananasem i fasolą

Przyjemna w smaku, szybka w przygotowaniu i doskonała na każdą okazję sałatka ryżowa z tuńczykiem. Bardzo fajnie sprawdzi się zabrana na wynos czy też jako drugie śniadanie. Dodatek czerwonej fasoli nadaje ciekawego smaku, słodki ananas przyjemnie współgra z czerwoną cebulą i tuńczykiem. Gorąco polecam sałatkę i pamiętajcie, aby wszystkie składniki dobrze odsączyć z zalewy :)
 Składniki:

1 puszka czerwonej fasoli (400 g)
1 puszka ananasów (400 g)
1 puszka tuńczyka w sosie własnym (200 g)
150 g ryżu
1 czerwona cebula
pieprz, sól do smaku
2-3 łyżki majonezu
1-2 łyżeczki jogurtu naturalnego

Ryż gotuję według wskazówek na opakowaniu, odcedzam i pozostawiam do ostygnięcia. W dużej misce umieszczam odsączoną i opłukaną fasolkę, ugotowany ryż, ananasa oraz cebule pokrojone w kostkę, a także rozdrobnionego tuńczyka. Wszystkie składniki doprawiam do smaku solą oraz pieprzem, dodaję majonez i jogurt naturalny, całość łączę ze sobą. Sałatkę przed podaniem schładzam w lodówce. 

Share on Google Plus

Autorka: Justyna Ratajczak

Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku, Twitterze oraz Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w galerii Czytelników na Facebooku.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentarze:

Prześlij komentarz