[BLW] Spaghetti z musem z awokado

Od kilku miesięcy moje młodsze dziecko samo przestawiło się na BLW. Efekt tego jest taki, że mając 11 miesięcy większość posiłków jada samodzielnie. Więcej na temat BLW - jak to się u Nas zaczęło, co przygotowywałam do jedzenia dziecku w poszczególnych miesiącach będę pisać po Nowym Roku. Tymczasem dziś łatwy przepis na makaron kukurydziany z musem z awokado. Smaczny, szybki do przygotowania, bardzo lubiany przez moje dzieci. Dzięki BLW Leon zacznie się częściej pojawiać na blogu, powitajcie Go proszę ciepło :)

SPAGHETTI Z MUSEM Z AWOKADO

Od kiedy podawałam dziecku?
Od 9 miesiąca

Składniki:
na 2 małe porcje

50 g makaronu spaghetti u Nas kukurydziany 
1/2 dużego awokado (dojrzałe, miękkie)
1 mały ząbek czosnku lub czosnek granulowany
2 łyżeczki jogurtu naturalnego
łyżka posiekanych ziół (koperek, natka pietruszki, bazylia)

Makaron gotuję według wskazówek na opakowaniu (ja dla dzieci bez dodatku soli, ewentualnie szczypta soli himalajskiej). Połowę dojrzałego awokado (musi być miękkie, takie o konsystencji masła w temperaturze pokojowej) przekładam do miski, dodaję jogurt naturalny, czosnek granulowany i do smaku drobno posiekane zioła. Całość miksuję blenderem do uzyskania jednolitej konsystencji. Do tak przygotowanego ''sosu'' dodaję odcedzony makaron, mieszam, aby każda nitka makaronu osnuła się musem z awokado ;) Przekładam do miseczki i podaję dziecku :)


Share on Google Plus

Autorka: Justyna Ratajczak

Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku, Twitterze oraz Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w galerii Czytelników na Facebooku.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentarze:

Prześlij komentarz