Jogurt jabłkowo - cynamonowy

Jogurt jabłkowy z cynamonową nutą przygotowany w domu smakuje zdecydowanie lepiej niż te, które kupujemy na co dzień w sklepach.

Taki jogurt możemy przygotować sobie na śniadanie lub na deser w ciągu dnia, jest bardzo lekki i przyjemny w smaku.
Dodatkowo dzięki zawartości miodu i cynamonu idealnie smakuje w jesienne, chłodne dni.




Składniki:
na 2 porcje

400 g jogurtu naturalnego bez cukru
2 duże jabłka
1/2 laski cynamonu lub 1 płaska łyżeczka cynamonu
opcjonalnie miód dla osłody


Jabłka obieram i ścieram na tarce o grubych oczkach.
Do miseczki przekładam jogurt naturalny, starte jabłko, doprawiam cynamonem do smaku oraz miodem, dokładnie mieszam.
Jogurt pod przykryciem wstawiam do lodówki na ok. 30 minut, aby smaki połączyły się,
 następnie podaję i gotowe :)


Share on Google Plus

Autorka: Justyna Ratajczak

Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku, Twitterze oraz Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w galerii Czytelników na Facebooku.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 komentarze:

  1. Pysznie i jesiennie,zdecydowanie moje smaki!

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo lubię właśnie taki jogurt, robię w identyczny sposób :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pysznie wygląda, na pewno zrobię! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ja starte jabłka duszę, studzę i mieszam z jogurtem - też pycha.

    OdpowiedzUsuń