Pająki na jajkach

Jeżeli lubicie obchodzić takie dni jak Halloween polecam na kolację zrobić pająki na jajkach.
Przystawka wzbudzi zainteresowanie gości, wygląda jak przystało na klimat tego dnia dość odrażająco, ale jest bardzo smaczna i oczywiście jak to w mojej kuchni bywa szybka do zrobienia ;)
Składniki:

5 jaj ugotowanych na twardo
majonez
kilkanaście czarnych oliwek 
szczypiorek

Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek i przekroić na pół. Każdą połówkę przyozdobić majonezem i położyć na środek jedną czarną oliwkę. Resztę oliwek pokroić na cienkie paski i układać w kształt nóg pająka. Przygotowane jaja przełożyć na półmisek i posypać dla ozdoby drobno posiekanym szczypiorkiem. Jajka do czasu podania przechowujemy w lodówce.


Share on Google Plus

Autorka: Justyna Ratajczak

Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku, Twitterze oraz Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w galerii Czytelników na Facebooku.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 komentarze:

  1. Pomysłowe i urokliwie się prezentujące,fajne i smakowite.

    OdpowiedzUsuń
  2. Te pająki wyglądają bardzo realistycznie, lekko mnie wzdrygnęło :))) Fajny pomysł, szczególnie dla dzieciaków :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Super pomysł! Na pewno kiedyś wykorzystam. może za rok... :)

    OdpowiedzUsuń
  4. pająki mają cztery pary odnóży ;)

    OdpowiedzUsuń