Jesienna owsianka

Jabłko i cynamon to dla mnie duet typowo jesienny, aromatyczny i rozgrzewający.

Dziś na dzień dobry zestawienie tych smaków w pożywnej owsiance, która zapewni energię na cały poranek.

Składniki:
na 1 porcję

1 szklanka mleka 1, 5 %
1/2 szklanki płatków owsianych
1 łyżka otrąb pszennych
1 duże jabłko
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka miodu

Do rondelka wlewam mleko, dodaję płatki owsiane, otręby pszenne oraz miód i zagotowuję na małym ogniu.
Wyłączam grzanie, pozostawiam owsiankę na 10 minut, aby spęczniała, dodaję jabłko starte na tarce o grubych oczkach, przyprawiam cynamonem i od razu podaję.



Share on Google Plus

Autorka: Justyna Ratajczak

Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku, Twitterze oraz Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w galerii Czytelników na Facebooku.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

11 komentarze:

  1. Owsianka idealna na zimny, jesienny poranek :)

    OdpowiedzUsuń
  2. jabłko, cynamon i miód - po prostu jesień :)))

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda jak pyszne ciasteczko z kruszonką :))

    OdpowiedzUsuń
  4. jesienna owsianka - dobra na wszystko <3 uwielbiam !

    OdpowiedzUsuń
  5. oo tak;D Śniadanie godne Króla, uwielbiam <3

    OdpowiedzUsuń
  6. Ciekawy przepis :). Trzeba będzie spróbować. Może żonie zrobię niespodziankę na śniadanie :).

    OdpowiedzUsuń
  7. Lepiej zebys miod dodala tuz przed podaniem, taki przegotowany nie ma zadnych wartosci :-(((

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zazwyczaj miodem dosładzam całość na końcu, w tym przypadku wolałam jednak dodać go na początku :)

      Usuń