Truskawki z miętą i pieprzem


Najprostsza przekąska na bazie truskawek i mięty, podana ze świeżo mielonym pieprzem.
Sałatka bardzo orzeźwia, jest idealna na gorące dni.

Dodam tylko, że świetnie pasuje do lampki schłodzonego szampana ;)


Składniki:

300 g truskawek
10 listków mięty
świeżo mielony pieprz


Truskawki myję, osuszam, pozbawiam szypułek i kroję w plasterki.
Listki mięty drobno siekam.

W salaterce mieszam truskawki z miętą, przed podaniem przyprószam świeżo mielonym pieprzem.



Share on Google Plus

Autorka: Justyna Ratajczak

Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku, Twitterze oraz Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w galerii Czytelników na Facebooku.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

10 komentarze:

  1. Super , lunie tak ciekawe połączenia :)
    Zapraszam do mnie :)
    http://przepisnazycie2f.blog.pl/

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię truskawki z pieprzem a mięta pasuje tu świetnie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. ja lubię truskawki z pieprzem na ciepło :) właściwie jadłam 3 razy w życiu, ale smakuje wybornie :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Przepis Pascala :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie znam przepisów Pascala :) teraz mam fazę na miętę ponieważ mam jej mnóstwo w ogrodzie :) i dodaję ją do wszystkiego co zresztą widać na blogu w ostatnich postach :)

      Usuń
  5. Muszę wreszcie spróbować takiego połączenia :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo ciekawa propozycja na z pewnością coś pysznego,jeszcze nigdy nie jadłam truskawek w takiej wersji,a truskawki uwielbiam,muszę zatem spróbować je w takiej formie.Kusząco się prezentują.

    OdpowiedzUsuń
  7. Świetny pomysł gdy mamy ochotę szybko coś przekąsić. :) Truskawki wyglądają obłędnie.

    OdpowiedzUsuń
  8. jadłam w wersji przedstawionej powyżej, niestety nie komponuja się, pieprz zostaje na języku, ohyda. Wersja na ciepło z sokiem lub miodem i octem balsamicznym jest ok

    OdpowiedzUsuń