Wiosenny twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką

Śniadanie jest dla mnie najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia, lubię kiedy jest pożywne i smaczne.
Twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką to dla mnie smak dzieciństwa, najlepiej smakuje na wiosnę, przygotowany z nowalijek.





Składniki:

kostka twarogu półtłustego
1/2 pęczka szczypiorku
kilka rzodkiewek
2-3 łyżki jogurtu naturalnego (można podmienić na śmietanę)
pieprz
sól


Rzodkiewkę myję i kroję na małe kawałki, szczypiorek drobno siekam.
Twarożek rozgniatam widelcem, dodaję warzywa, jogurt naturalny, sól i pieprz do smaku.
Całość dokładnie mieszam, wstawiam do lodówki na 30 minut, aby smaki się przegryzły.

Podaję ze świeżym pieczywem.



Share on Google Plus

Autorka: Justyna Ratajczak

Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku, Twitterze oraz Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w galerii Czytelników na Facebooku.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 komentarze:

  1. lubię bagietki z Lidla ;) a na twarożek zawsze jestem chętna :)

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam takie twarożki :) w mig znikają ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Moje ulubione śniadanie. W weekendy często takie jem. Pyszne i zdrowe :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Uwielbiam,zarówno sam jak i do grahamki lub razowego chlebka.Pysznie się u Ciebie prezentuje.

    OdpowiedzUsuń
  5. Ja na 2 sniadanie - z ogromnym apetytem:)

    OdpowiedzUsuń
  6. mmm... kocham! Smak dzieciństwa, gdy mama przygotowywała dla wszystkich w sobotni poranek :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Klasyczne, wiosenne śniadanko, moja rodzinka uwielbia :))

    OdpowiedzUsuń