Jogurt jabłkowo - miętowy

Propozycja na szybki i smaczny deser, bardzo orzeźwiający i lekki w smaku.
Najlepiej smakuje schłodzony, idealny na ciepłe dni.

 

Składniki:
na 2 porcje

3 jabłka 
400 g jogurtu greckiego
10 listków świeżej mięty
1 łyżka płynnego miodu (opcjonalnie)


Jabłka obieram ze skórki, wycinam gniazda nasienne, kroję na ćwiartki.
 Owoce przekładam do misy blendera, dodaję jogurt grecki oraz listki świeżej mięty.
Całość miksuję na najwyższych obrotach ok. 30 sekund, na koniec dodaję miód.
Deser polecam schłodzić przed podaniem.



Share on Google Plus

Autorka: Justyna Ratajczak

Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku, Twitterze oraz Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w galerii Czytelników na Facebooku.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 komentarze:

  1. Tysia czekam na te ciepłe dni :)

    OdpowiedzUsuń
  2. mmmmm... z pewnością uległabym takiej pokusie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Takie domowe jogurty ze swoimi dodatkami są pyszne! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Idą ciepłe dni, więc pomysł przedni! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Pyszne zestawienie,oj muszę wypróbować,bo kusi okropnie.

    OdpowiedzUsuń