Pasta twarogowa z lubczykiem

Bardzo lubię korzystać z wszelkich dóbr, które można znaleźć w czasie sezonu na ogrodzie.
Uwielbiam ten moment kiedy idę po świeże zioła, owoce czy warzywa przynoszę do domu i przyrządzam coś pysznego i świeżego.

Dziś zapraszam na śniadaniową pastę twarogową z lubczykiem.
Smaczną, aromatyczną, idealną na śniadanie.


Składniki:

kostka twarogu półtłustego (200 g)
1/3 szklanki posiekanego lubczyku
3-4 łyżki jogurtu naturalnego
pieprz
sól


Twaróg przekładam do miseczki i dokładnie rozdrabniam widelcem, dodaję drobno posiekane liście lubczyku, jogurt naturalny oraz sól i pieprz do smaku.
Całość dokładnie mieszam, wstawiam do lodówki na min. 30.

Podaję z ulubionym pieczywem.



Share on Google Plus

Autorka: Tysia Gotuje

Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku, Twitterze oraz Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w galerii Czytelników na Facebooku.
    Komentarze

1 comments: