Placuszki dyniowe

Mają piękny kolor, delikatny smak.
Przygotowanie zajmuje chwilkę, a są bardzo sycące!

Dziś miałam mało czasu na przygotowanie obiadu, więc postanowiłam z ostatniej części dyni wyczarować te oto placuszki.

Składniki:

(na 12 placuszków)

- 3 jajka,

- 4 łyżki mąki pełnoziarnistej,

- 3 łyżki płatków owsianych,

- 1/2 łyżeczki cukru trzcinowego,

- duża szklanka startej na tarce o grubych oczkach dyni,

- odrobina oliwy z oliwek do smażenia,

 

Przygotowanie:

1) Jajka łączę z mąką i płatkami owsianymi oraz cukrem trzcinowym.

2)  Do całości dodaję startą na tarce o grubych oczkach dynię.

3) Smażę na odrobinie oliwy bądź na teflonie.

Po 2 minuty z każdej strony.

4 ) Podaję z ketchupem.


Share on Google Plus

Autorka: Justyna Ratajczak

Cieszę się, że tu jesteś i mam nadzieję, że zostaniesz ze mną na dłużej. Zapraszam do śledzenia mnie na Facebooku, Twitterze oraz Instagramie. Jeżeli skorzystałeś z mojego przepisu zachęcam do wysłania zdjęcia potrawy na tysiagotuje@gmail.com . Zdjęcie za Twoją zgodą opublikuję w galerii Czytelników na Facebooku.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 komentarze:

Prześlij komentarz